Nextjet avvecklar linjer till och från Västerås

Nextjet har idag beslutat att avveckla sin trafik till och från Västerås. Det innebär att Helsingforstrafiken från och med den 27 mars försvinner och att Köpenhamn inte kommer att trafikeras. Trafiken till och från Visby under Almedalsveckan flygs som planerat.

Nextjet har flugit sträckan Västerås – Helsingfors sedan september 2016. Bakgrunden till att Nextjet började trafikera linjen var den upphandling som Västerås Airport genomförde, vars avtal skulle sträckt sig över två år. Västerås Airport valde att säga upp avtalet bara en månad efter att trafiken startats varpå Nextjet valde att fortsätta trafikera linjen. Som ett led i att hitta en långsiktigt hållbar lösning för Västerås inleddes diskussioner om en kompletterande trafik till Köpenhamn som skulle ha startat den 27 mars.

Bakgrunden till beslutet att avveckla trafiken till och från Västerås är att intresset och bokningsingången för linjerna visat sig vara långt mindre än förväntat.

Resenärer som är inbokade efter den 26 mars kommer att kontaktas. Biljetter som ej kan nyttjas kommer att återbetalas.Observera att flyg till och från Visby under Almedalen kommer att flygas som planerat.Övriga nyheter

2017-03-16

Nextjet och KLM fördjupar sitt samarbete

Nextjet och KLM inleder idag ett fördjupat samarbete för att erbjuda ett enklare och smidigare resande för sina gäster.

Läs mer »

2017-03-15

Bra start på året för Nextjets linje Hemavan/Tärnaby - Stockholm

Antalet resenärer som väljer att flyga till Hemavan/Tärnaby från Stockholm Arlanda ökar och linjen har en stark tillväxt. Årets första nio veckor visar på en ökning om 25 % jämfört med samma period förra året, vilket i antalet passagerare blir ca 600 fler.

Läs mer »

2017-03-08

Nextjet storsatsar på Björneborg med två nya linjer

Den 24 april startar Nextjet två nya linjer från Björneborg. En till Helsingfors och en till Stockholm. Totalt handlar det om 54 flighter per vecka.

Läs mer »
Fler nyheter