Bra start på året för Nextjets linje Hemavan/Tärnaby - Stockholm

Antalet resenärer som väljer att flyga till Hemavan/Tärnaby från Stockholm Arlanda ökar och linjen har en stark tillväxt. Årets första nio veckor visar på en ökning om 25 % jämfört med samma period förra året, vilket i antalet passagerare blir ca 600 fler.

Nextjet har trafikerat sträckan Stockholm-Arlanda – Hemavan/Tärnaby sedan 2008. Aldrig tidigare har linjen haft en så stark tillväxt som nu. Tittar vi in i framtiden ser även den ljus ut då framtida bokningar ligger på en högre nivå än tidigare.

Linjen är en viktig del av Nextjets linjenät, både utifrån visionen om tillgänglighet för hela Sverige, men också utifrån ett attraktivitets- och varumärkesperspektiv där Hemavan/Tärnaby med sitt unika utbud utgör en viktig del av Nextjets helhetserbjudande.

 -  Vi är väldigt glada över att allt fler gäster väljer att resa med oss på sträckan och vi kan konstatera att Hemavan/Tärnaby med sina satsningar verkligen attraherar nya gäster. Destinationen är i sig fantastisk och med de nya investeringar som nu görs spår vi en ljus framtid för linjen och destinationen, säger Henning Lindberg marknadschef på Nextjet.

Bakgrunden till tillväxten är både den utveckling av destinationen som har skett och den som kommer att ske där Hemavan Alpint kommunicerat att man redan inför vintern 2017 kommer att ha en gondol/telemix färdig.

-  Antalet gäster som besöker oss för första gången har aldrig varit så många som det är nu och en stor förklaring till detta är att vi lyckats få fler att upptäcka hur smidigt det är att ta flyget till Hemavan. Detta säger Pontus Lindh, Marknadsansvarig på Hemavan Alpint.Övriga nyheter

2017-03-16

Nextjet och KLM fördjupar sitt samarbete

Nextjet och KLM inleder idag ett fördjupat samarbete för att erbjuda ett enklare och smidigare resande för sina gäster.

Läs mer »

2017-03-13

Nextjet avvecklar linjer till och från Västerås

Nextjet har idag beslutat att avveckla sin trafik till och från Västerås. Det innebär att Helsingforstrafiken från och med den 27 mars försvinner och att Köpenhamn inte kommer att trafikeras. Trafiken till och från Visby under Almedalsveckan flygs som planerat.

Läs mer »

2017-03-08

Nextjet storsatsar på Björneborg med två nya linjer

Den 24 april startar Nextjet två nya linjer från Björneborg. En till Helsingfors och en till Stockholm. Totalt handlar det om 54 flighter per vecka.

Läs mer »
Fler nyheter