Nextjet och Arctic Airlink sätter in jet-plan och storsatsar på Luleå med linje till Sundsvall och Göteborg

Nextjet och Arctic Airlink har flugit sträckningen Oulu – Luleå – Tromsö sedan januari 2015. Linjen har varit, och är, en uppskattad del av den interregionala och tvärgående infrastrukturen. Beläggningen har hela tiden ökat och linjen nyttjas såväl av affärsresenärer som av turister och privatresenärer. Genom att, från den 13 mars, sätta in ett jet-flygplan av typen CRJ 200 med plats för 50 passagerare lyfts produkten till en ny nivå. Restiden kortas och komforten höjs. Samtidigt ändras slingningen och sträckningen kommer att utgå från Luleå och gå till Tromsö via Oulu. Med samma typ av flygplan och utgåendes från Luleå startas även den 13 mars en linje till Göteborg via Sundsvall. Behovet av resor mellan Luleå och Göteborg är stort, närmare 50 000 resenärer reser mellan städerna årligen. Genom fler avgångar mellan Luleå och Göteborg knyts städerna ihop än mer och behovet av resor tillgodoses. Som en bonus ges möjlighet att resa till Sundsvall, något som så sent som 2014 var möjligt. Då var linjen mycket uppskattad och antalet resenärer uppgick till över 8000.

- Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning i Luleå och för Arktiska Europa. Vi har under lång tid haft en mycket god relation med näringsliv, besöksnäring och Norrbottens Handelskammare i regionen och vet att behovet av snabba flygtransporter mellan de tre Arktiska städerna är stort. Att vi dessutom kan erbjuda både Sundsvall och Göteborg som resmål är en styrka. Vi ser en stor tillväxtpotential i för alla tre linjer och tror att jet-flygplanet kommer att tas emot med öppna armar säger Henning Lindberg, marknadschef
på Nextjet.

Hela 2017 års tidtabell är inom kort bokningsbar på www.nextjet.se och hos din resebyrå.Övriga nyheter

2017-01-31

Nextjet sätter in jetflygplan på Sundsvall – Göteborg och öppnar ny linje till Luleå

Nextjet har flugit den uppskattade direktlinjen från Sundsvall till Göteborg sedan september 2014. Nu sätts Jetflygplan in och samtidigt öppnas en ny-gammal linje till Luleå igen.

Läs mer »

2017-01-25

Direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Jönköping, Karlstad och Västerås

Efter förra årets succé återkommer direkttrafiken från Jönköping, Karlstad och Västerås till Visby under Almedalsveckan.

Läs mer »

2017-01-11

Antalet resenärer på linjen Sundsvall - Göteborg ökar

Antalet resenärer som valde att resa direkt mellan Sundsvall och Göteborg ökade sista kvartalet 2016 med 6% jämfört med föregående år och under hela 2016 har mer än 10 000 resenärer flugit med Nextjet på linjen.

Läs mer »
Fler nyheter